maj 23, 2024

„ZATEKLA JE MRTVOG SINA“

Cecin veliki hit krije najveću bol Marine Tucaković: Inspiracija bio i Arkan

Svetlana Ceca Ražnatović prvi put je progovorila o tajni balade „Rasulo“ iz 2011. godine i istakla da je Marina Tucaković za stihove inspiraciju pronašla u pevačicinim, ali i svojim porodičnim tragedijama.

Pevačica je u emisiji Goce Tržan ispričala da je Marina deo pesme posvetila svom prerano preminulom starijem sinu Milošu, ali i njenom suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu.

Marina je miksala teme sa svojim pokojnim sinom, kao što je pesma „Rasulo“, s mojim pokojnim Željkom. Ona je neki svoj bol pretapala u pesme kroz moj bol.

Na primer, u „Rasulu“ ona opisuje kako zatiče svog sina mrtvog i „bela ruka pada na pod“, pa onda piše o mom pokojnom suprugu. To možemo da znamo samo ona i ja, jer ja te slike prepoznajem. Znam šta je kome posvećeno. „Igračka samoće“… Uvek je pisala tako da svako od nas može negde sebe da pronađe. To nije sebično pisanje, ona je bila genijalna – istakla je Ceca u emisiji „Ako progovorim“ na K1 televiziji.

Pored ove pesme, za koju se dosad nije znalo da je posvećena Marininom sinu, i pesma Ane Nikolić „Mišo moj“ nastala je u spomen na pokojnog prvenca Marine i Aleksandra Radulovića Fute.-

Pesmu sam pisala u svom najtežem životnom periodu, kad sam izgubila sina. Dugo sam razmišljala ko bi mogao ove snažne emocije da prenese publici, a onda je izbor pao na Anu Nikolić – priznala je svojevremeno Tucakovićeva.

Translate »