februar 21, 2024

Šest stvari koje treba da radite svaki dan i koža će vam izgledati mlađe

Kako da koža izgleda mlađa, to je pitanje koja svaka žena postavlja. Svi želimo da usporimo stvaranje bora i starenje kože. Postoji nekoliko stvari koje možete da isprobate kada je podmlađivanje kože u pitanju, a da rezultat bude koža koja izgleda mlađe i zategnutije.

Portrait beautiful young woman with clean fresh skin. Model with healthy skin, close up portrait. Cosmetology, beauty and spa

Trik za svežu kožu

Hidratacija preko noći veoma je važna. Suva koža izgleda mnogo starije nego što zapravo jeste. Pre nego što krenete na spavanje, namažite lice hidratantnom kremom. Sutradan će vam ono biti zahvalno.

Povećajte unos vitamina C
Jedan od najboljih načina kako izgledati mlađe jeste da povećate unos vitamina C. On stimuliše povećanje kolagena u koži čime vaša koža izgleda sveže i mlađe. Vitamin C pored toga što povećava imunitet usporava i proces starenja kože.

Pročitajte još: CRNO GROŽĐE POBOLJŠAVA ZDRAVLJE

Sunčajte se, ali oprezno
Bleda koža često može da izgleda umorno.Dermatolozi su utvrdili da sunce može biti prijatelj koži ukoliko se pravilno zaštiti. Najbolje bi bilo da koristite kreme sa SPF faktorom 30. Korišćenje krema za sunčanje se preporučuje tokom cele godine. Lagana preplanulost pokriva i maskira većinu nesavršenosti na licu.

Koristite piling
Piling može da oslobodi lice od mrtvih ćelija. Koristite piling jednom nedeljno i to će koži omogućiti koži da diše.

Trik za usne

Tamnije boje ruža vizuelno smanjuju usne, i čine da izgledate starije. Umesto toga koristite sjaj za usne u sličnoj boji, uz korišćenje olovke za usne, koju žene često zanemaruju jer misle da nije neophodna. Videćete razliku, kao da ste se podmladili nekoliko godina.

Isaknite oči
Za ovaj trik neophodne su vam maskara, svetlucava senka i olovka za obrve. Ovo je najlakši trik kojim ćete izgledati mlađe i svežije. Stavite akcenat na oči što veće trepavice, svetlucava senka u bež nijansi i definisane obrve.

zenablic.rs

Translate »