april 15, 2024

U OVOM GRADU NA MORU KVADRAT JEFTINIJI NEGO NA LEDINAMA

Jednosoban stan po ceni garsonjere u Beogradu!

Nakon perioda korone mnogi naši građani su krenuli u potragu za nekretninama na atraktivnim destinacijama u Grčkoj, Turskoj i Italiji. Jedna od lokacija koja im je privukla pažnju zbog cena kvadrata bio je i Trst gde se minule godine mogao kupiti jednosoban stan od 50 kvadrata po ceni jedne garsonjere u Beogradu.Što se cena kvadrata u Trstu tiče, prema podacima tamošnjih agencija za prodaju nekretnina, one su se kretale između 1.250 evra do 3.950 evra.

Ove godine su skočile, ali kvadrat može da se nađe već od 1.500 evra.Na cene kvadrata u ovom gradu pored mora najviše utiču opremljenost nekretnine, to da li je ona u novogradnji ili se radi o renoviranoj starogradnji, kao i udaljenost od obale.

Na društvenoj mreži X sada se pokrenula polemika oko razlike u cenama kvadrata na beogradskim lokacijama i u Trstu. Poznato su cene kvadrata u prestonici u stagnaciji, ali agenti za nekretnine su saglasni da su iznosi i dalje previsoki. Tako recimo kvadrat na Ledinama košta preko 2.000 evra. Jedina beogradska opština koja ove godine beleži pad cena je Palilula, a stručnjaci smatraju da do skokova cena neće doći kao i da su moguća dalja pojeftinjenja do kraja godine.

Ode ćerka da gleda stan u Trstu 78 m2 125.000 evra 1.600 evra kvadrat, na Ledinama nema ispod 2.000. Radosti života u Srbiji – glasila je objava koja je pokrenula polemiku. I dok su neki napisali da ima i jeftinijih stanova od pomenutog u Trstu neki naglašavaju da su to nekretnine na periferiji grada.

Drugi naglašavaju da su te razlike u cenama prvenstveno zbog privrede jer se Beograd razvija i prethodnih godina je bila prava pomama za stanovima te su cene sa povećanom potražnjom i skočile.

Kako da kupite stan u Italiji?

Agencije u Italiji od kupaca traže pismenu ponudu za kupovinu imovine i isto tako vrlo često traže da se položi depozit kako bi bili sigurni da ostajete pri kupovini. Na interentu se i toplo preporučuje i advokat ili pravni savetnik kako bi se lakše čitava procedura završila.

Kada se postigne dogovor sa agencijom dužnost unajmljenog advokata je da izradi preliminarni ugovor ili Compromesso. Ovim ugovorom se ne prenosi vlasništvo, ali se navode svi detalji o prodaji i daje prodavcu vremena da se prikupe sva neophodna dokumentacija pre dogovorenog datuma.

Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »