april 15, 2024

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ BANJSKOG POLJA

Počelo krčenje šume, opet se proveravaju jame i jaruge, SVI U PRIPRAVNOSTI! (FOTO)

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje, a na sebi je u trenutku nestanka imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Ekipa Kurira je i danas na terenu, potraga za nestalom devojčicom je nastavljena, a ukoliko vidite Danku odmah obavestite policiju!

13.45 – Prošlo punih 48 sati od nestanka Danke Ilić

Od nestanka devojčice Danke Ilić prošlo je punih 48 časova.

13.18 – Mile Novaković o nestanku Danke Ilić

Mile Novaković, nekadašnji načelnik UKP oglasio se povodom slučaja nestanka dvogodišnje Danke Ilić.

Mile Novaković
FOTO: STEFAN JOKIĆ

– Sad je sve usmereno ka roditeljima, njihovim kontaktima, proveravaju se telefoni, verovatno će deo najbližih iz porodice morati biti podvrgnut i poligrafu. Policija i svi koji su uključeni u istragu su detaljno pregledali teren, tako da se sada fokus širi – priča Novaković.

13.00 – Još policajaca i vatrogasaca stiže ispred kuće gde je nestala Danka Ilić

Još policajaca i vatrogasaca stiže ispred vikendice u blizini koje je poslednji put viđena devojčica Danka Ilić (2), za kojom se traga već treći dan.

12.20 – Policija došla do novih saznanja

Vozila teške mehanizacije trenutno se nalaze na terenu, iako je broj pripadnika policije za sad znatno manji. Kako Kurir saznaje, u policiji se došlo do novih informacija, o čemu će se dodatno znati više.

Ipak MUP apeluje da se strogo vodi računa o izveštavanju kako se ne bi ugrozila istraga i rad angažovanih ljudi. Kako saznajemo, roditelji nestale Danke nalaze se ponovo u prostorijama policijske stanice, međutim još nema informacija da li ima veze sa situacijom na terenu gde se trenutno pretražuje zemljište.

12.05 – Pretražuje se dvorište, policija radi u dva pravca

Kako Kurir nezvanično saznaje iz istrage, MUP proverava sve mogućnosti u vezi sa nestankom Danke Ilić.

– Pretražuje se dvorište i širi teren. Majka je trudna i po zakonu ne može biti poligrafski testirana. Ne isključujemo ništa, i radi se u dva pravca. Majka je previše mirna… – rekao je izvor iz istrage za Kurir.

12.00 – 5 mogućnosti u vezi sa nestankom male Danke

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže za Kurir da istraga u ovom slučaju može ići u više smerova i da ima pet onih najgorih.

– Neophodno je detaljno ispitati sve u vezi sa roditeljima i rodbinom koja je bila u stalnom kontaktu sa njima. Odnosi unutar porodice i van nje, da li su imali neprijatelje, da li neko pokušava da im se osveti preko deteta, sve opcije treba potanko istražiti – kaže Radovanović za Kurir i objašnjava:

– Ako se zaista sve odigralo tako da je majka ušla u kuću na kratko i kad se vratila da devojčice nije bilo, postoje četiri scenarija ko bi i zašto mogao da je kidnapuje, a peti je da roditelji znaju šta se zapravo desilo, iako je ovo najmanje verovatno svaka stavka se do detalja mora ispitati.

11.45 – Oglasili se iz borskog MUP za Kurir

Iz borskog MUP-a oglasili su se za Kurir povodom novonastale situacije nakon što je bager parkiran ispred pojate, međutim kako kažu i oni čekaju nove informacije sa terena.

– Kolege koje su na terenu su verovatno u gužvi i velikom poslu s obzirom na situaciju. Biro MUP-a je preuzeo posao i mi čekamo dalje informacije od njih – rekli su nam iz borskog MUP-a.

Bor, Danka Ilić, potraga, nestala devojčica, bager, Pojate
FOTO: NENAD KOSTIĆ

11.25 – Pogledajte ruinu izbliza

Policija još uvek blokira prilaz vikend-kući na čijem području je poslednji put viđena mala Danka Ilić, međutim, kako saznajemo, u planu je da se potpuno raščisti prilaz pojati, uz pomoć velikih mašina, a stigao je upravo i bager.

Bor, Danka Ilić, potraga, nestala devojčica, bager
FOTO: NENAD KOSTIĆ

Kako javlja reporter Kurira sa lica mesta, svi su u pripravnosti, počelo je krčenje šume i dela prilaza pojatu, u blizini štale koja se nalazi pored vikend-kuće. Proveravaju se još jednom jame i jaruge.

10.55 – „Svaka divljač se sklanja od prisustva ljudi“

Povodom potrage za dvogodišnjom Dankom, oglasili su se i Aca Kušljić, predsednik lovačkog udruženja „Bakar“ i upravnik lovišta Zoran Dojković.

Oni su objasnili za Kurir da li postoji mogućnost da se devojčica susrela sa nekom divljom životinjom.

10.10 – MUP za Kurir o nestanku devojčice

U vezi nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić, oglasio se MUP za Kurir nakon što su pojedini mediji preneli vest da je devojčica pronađena živa i zdrava, nažalost, kako su nam rekli ovo nije tačna informacija.

– Apsolutno nije tačno da je Danka Ilić pronađena, uputili smo apel svima koji su uključeni u tok ovog slučaja da neproverenim informacijama ne remete istragu – rečeno je iz MUP-a za Kurir.

09.40 – Advokat Toma Fila o nestanku Danke

Advokat Toma Fila rekao je koja su, prema njegovom mišljenju, dva moguća scenarija u vezi sa nestankom male Danke.

Navodi da trenutno isključuje najgori scenario, jer bi je do sada pronašli.

09.15 – „Dankin otac plakao kao kiša“

Bračni par, Rade i Živanka Trajković, žive u strogoj blizini pojate gde je poslednji put viđena dvogodišnja devojčica Danka Ilić za kojom se traga od utorka, juče su bili pri ruci medijima koji su ceo dan izveštavali sa terena, a sada kako kažu, nema novosti, međutim strahuju od najgoreg.

potraga, nestala devojčica, Danka Ilić, policija, Bor, Rade Trajković
FOTO: NENAD KOSTIĆ

– Drugi put u okolini Bora se dešava da nestaje dete, ali prvi put je bila u pitanju prava otmica, sad se molimo Bogu da nije to u pitanju, ali ko zna, treći dan je već kako se traga – kažu komšije i dodaju da ih sve ovo čudi, Ivanu ne poznaju, ali kako kažu, znaju Miloša, Dankinog oca, o kome mogu reći sve najlepše.

08.40 – Oglasio se MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se povodom nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom polju kod Bora, apelujući da se ne objavljuju neproverene i netačne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se devojčica što pre pronađe.

08.20 – Komšijama sad sve sumnjivo

Komšije su i dalje uznemirene zbog cele situacije koja ih je zadesila, s obzirom na to da se nešto ovako nikada nije desilo u njihovoj okolini.

– Juče smo svi bili uključeni u potragu, svi iz komšiluka i okoline, svi se nadamo da je devojčica živa i zdrava, trudimo se da ne mislimo na najgore – kaže jedna komšinica koja živi u blizini vikendice gde je Danka nestala.

Za porodicu Ilić meštani kažu da godinama nisu bili ovde, u vikend – kući gde se sve izdešavalo, niko ne živi dugo, sve je napušteno i bez uslova za život, te ih čudi činjenica da je decu uopšte neko mogao dovesti tu.

– Ivana je sa bratom i porodicom odrasla ovde, kako im je majka umrla, odselili su se svi, u toj kući gde je Danka nestala, niko ne živi godinama. Šta je nju navelo da taj dan dođe ovde, ko zna. Godinama je niko nije video, prvi dan dođe i eto šta se desilo. Pritom nije se parkirala sa ove strane kuće, pored puta, nego iza te štale, sad je sve sumnjivo. Dankin nestanak je prijavljen tek posle sat i po vremena, kaže da je ona tražila prvo sama, pa je zvala muža i onda se uključila policija i svi ljudi iz okoline – rekla je komšinica.

07.50 – Za istragu ključno veštačenje telefona majke i baznih stanica

U jutarnji program Kurir televizije uključila se novinarka Kurira Slađana Nedeljković i dala poslednje informacije o potrazi za nestalom Dankom.

Kako je majka devojčice odbila poligrafsko ispitivanje, njoj je uzet telefon na veštačenje i svi podaci iz tog telefona značajno bi mogli da doprinesu dalje istrazi.

Tokom potrage za Dankom, rodbina i prijatelji u neverici sležu ramenima.

– Nada nas ne napušta. Teško nam je svima sve ovo palo. Ne mogu ništa više da kažem, razumite – rekla je Dankina ujna, Jovana Dragomirović, koja je prva, u utorak po podne, objavila vest na društvenim mrežama da je devojčica nestala.

Kako je Danka nestala?

Majka devojčice rekla je da je decu dovela da se istrče i prošetaju, te navela da dok se okrenula, devojčice više nije bilo.

– Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila – ispričala je Dankina majka Ivana.

Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »