april 21, 2024

Mile Novaković otkriva ko mu je najsumnjiviji u slučaju nestale Danke

Ne liči mi na klasičnu otmicu

Mile Novaković, nekadašnji načelnik UKP oglasio se povodom slučaja nestanka dvogodišnje Danke Ilić, koja je nestala u utorak oko 13.45, u Banjakom polju, ističući da bi, na osnovu ovih podataka koji su poznati javnosti, on isključio mogućnost klasične otmice, te da je sad sve usmereno na ispitivanje najbližih.

– Sad je sve usmereno ka roditeljima, njihovim kontaktima, proveravaju se telefoni, verovatno će deo najbližih iz porodice morati biti podvrgnut i poligrafu. Policija i svi koji su uključeni u istragu su detaljno pregledali teren, tako da se sada fokus širi – priča Novakavić.

potraga, Danka Ilić, policija, Bor, nestala devojčica
FOTO: NENAD KOSTIĆ, PRINTSCREEN/TIKTOK

On dodaje i da se verovatno detaljno proveravaju granični prelazi.

– Proverava se ko je sve sa decom prolazio granicu, na sve bi trebalo obratiti pažnju – kaže nekadašnji načelnik UKP.

„Ne liči mi na klasičnu otmicu“

Kao neko ko je tokom svoje policijske karijere imao iskustva sa otmicama, Novaković kaže:

– Iskreno, ovo mi ne liči na klasičnu otmicu, jer je mala šansa da u takvom mestu dete neko otme tek tako. Može da ukazuje na to da je, ukoliko je reč o otmici, otmičar bio u kontaktu sa nekim od najbližih, da je sve bilo dogovoreno, ali to je samo pretpostavka – navodi naš sagovornik i dodaje da je ceo ovaj događaj pun misterije, koju, kao što vidimo, nije lako rešiti.

Inače, prema poslednjim informacijama Kurira sa lica mesta, policija blokira prilaz vikend-kući na čijem području je poslednji put viđena mala Danka, međutim, kako nezvanično saznajemo, u planu je da se potpuno raščisti prilaz pojati, uz pomoć velikih mašina, a stigao je i bager.

Ipak, još se ne može sa sigurnošću tvrditi šta je tačan razlog toga i šta se trenutno traži u samom dvorištu.

Kurir.rs/Republika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »