april 21, 2024

ČETVRTI DAN POTRAGE ZA MALOM DANKOM ILIĆ

Timovi za spasavanje iz ruševina u Banjskom Polju, rano jutros počela NOVA AKCIJA

Potraga za devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko Polje, ušla je u četvrti dan, a i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta.

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Ekipa Kurira je i danas na terenu, potraga za nestalom devojčicom je nastavljena, a ukoliko vidite Danku odmah obavestite policiju!

Prema poslednjim saznanjima Kurira, u blizini kuće gde je Danka poslednji put viđena otkrivena je rupa koja je povezana s kanalom dugim deset kilometara a koji vodi ka lokalnom rudniku. Na licu mesta je teška mehanizacija koja raščišćava teren.

8.06 – Traže se tragovi deteta u dvorištu

Reporterka Kurir televizije Slađana Nedeljković javila je najnovije informacije sa terena.

– Ekipe policije, vatrogasaca, spasilaca, ali i gorske službe neprekidno raščišćavaju teren. Već prethodnog dana počeli su sa ovom akcijom koja je trajala čitavog dana i čitave noći. Kako saznajemo, dvorište gde je poslednji put devojčica viđena puno je oborenih stabala, smeća, sena, sve su to jedinice policije, vatrogasci, ali i gorska služba čitave noći i dana raščišćavali kako bi lakše mogli da prodru u zadnji deo dvorišta i da na taj način vide da li ima nekih tragova devojčice.

7.49 – Spasilački timovi iz Beograda i Novog Sada stigli u Banjsko Polje

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica. Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

6.41 – Ekipa Kurira u zgradi gde živi mala Danka s roditeljima

Ekipa Kurira obišla je i mesto na kojem bračni par Miloš i Ivana živi u Boru sa decom.

Međutim, na adresi nikoga nismo našli, s obzirom na to da su roditelji male Danke satima bili na saslušanju, a Miloševi roditelji koji su živeli sa njima, iselili su se, kako saznajemo, nedavno.

Tokom jučerašnjeg dana policija je obavila i informativni razgovor sa roditeljima devojčice, Milošem i Ivanom. Roditelji devojčice su satima bili u policijskoj stanici a zasad nema novih informacija o sudbini male Danke.

U jednom trenutku je na terenu je bio i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je tokom prošle večeri helikopterom stigao u Bor. Iz MUP-a su nam saopštili da se pretpostavlja da je ministar Gašić otišao u policijsku stanicu odmah nakon obilaska područja.

  • Pretpostavljamo da se ministar uputio potom ka policijskoj stanici, međutim ne možemo to potvrditi sa sigurnošću iz razloga što nemamo informaciju kuda se tačno uputio nakon Banjskog polja – javili su iz MUP-a nezvanično za Kurir.

Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »