april 15, 2024

OTKRIVENO KO JE VOZIO ZELENI PUNTO, treći dan potrage za Dankom

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje, na sebi je u trenutku nestanka imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Ekipa Kurira je i danas na terenu, potraga se nastavlja, a ukoliko vidite Danku odmah obavestite policiju!

07.20 – Otkriveno ko je vozio „punto“

Policijske patrole postavljene su i jutros u blizini mesta gde je devojčica nestala, a trenutno nije moguć prolaz dalje, javlja reporter Kurira.

Međutim, s obzirom na okolnosti, policija je pored obavljenih pretraga, između ostalog, u toku jučerašnjeg dana prekontrolisala svaku rizičnu skupinu koja bi se mogla dovesti u vezu sa nestankom devojčice.

– Policija je ispitala sve koji bi se mogli dovesti u vezu sa nestankom Danke Ilić. Na području Bora, Zaječara i okoline ispitani su alkoholičari, podofili i sve rizične skupine tog tipa, međutim nije pronađen nikakav trag – rekao je izvor za Kurir.

potraga, Danka Ilić, policija, Bor, nestala devojčica
FOTO: NENAD KOSTIĆ

Takođe, kada je reč o muškarcu koji je upravljao zelenim „puntom“ koji je u vreme nestanka devojčice prošao velikom brzinom ulicom gde se sve izdešavalo, nije mnogo olakšalo potragu.

Kako saznajemo, on je ispitan u policiji kada je ustanovljeno da je u pitanju komšija koji živi nedaleko od kuće ove porodice, s tim da je bio u alkoholisanom stanju, te je vozio velikom brzinom.

06.45 – Tri važna traga

Intenzivni rad policije se nastavlja sve dok Danka Ilić ne bude pronađena. Sada je istraga usmerena u drugom pravcu, a ova tri važna traga mogu dovesti do nestale Danke.

1) Veštačenje mobilnog telefona majke

2) Analiza podataka sa baznih stanica

3) Provera detalja prijave nestanka male Danke

06.15 – Kišovito jutro u Boru

Kako javlja reporter Kurira iz Bora, kiša ovoga jutra pljušti, što nikako nisu povoljni uslovi za potragu, ali svi se nadaju najboljem.

U Banjskom Polju i dalje ima policije koja obezbeđuje prilaz kući, a tu su i meštani koji nemaju namere da odustanu od traganja za malom Dankom.

Komšinica porodice Ilić, Živanka Trajković, istakla je da je o nestanku male devojčice saznala od policije. Kako je rekla, Dankinog oca Miloša, kao i njegove roditelje, poznaje od malena.

– Majku ne poznajem, ali Dankinog oca znam od malena, jedno divno i fino dete, kao i njegovi roditelji. Ništa sumnjivo za njih i o njima nismo čuli, ovo što ih je snašlo nije dobro i ne znam zašto je to tako.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

„Obustavljena je pretraga terena gde je devojčica nestala, ali je intenziviran rad na pronalasku devojčice i neće se odustati dok dete ne bude nađeno“ – rekao je izvor Kurira.

U potrazi za dvogodišnjom devojčicom Dankom priključili su se forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije. Policija je tokom jučerašnjeg dana pretrežila, ne samo šumski teren u okolini Banjskog polja, već i šupe i kuće u kojima je devojčica mogla da se sakrije.

Stara kuća Dragomirovića, Dankine babe i dede po majci, u Banjskom polju, u koju povremeno dolazi Ivana sa mužem i decom, na samom je rubu ovog prigradskog naselja, u neposrednoj blizini šume…

potraga, Danka Ilić, nestala devojčica, Bor
FOTO: MUP.GOV.RS

Tokom potrage za Dankom, rodbina i prijatelji u neverici sležu ramenima.

– Nada nas ne napušta. Teško nam je svima sve ovo palo. Ne mogu ništa više da kažem, razumite – rekla je Dankina ujna, Jovana Dragomirović, koja je prva, u utorak po podne, objavila vest na društvenim mrežama da je devojčica nestala.

Kako je Danka nestala?

Majka devojčice rekla je da je decu dovela da se istrče i prošetaju, te navela da dok se okrenula, devojčice više nije bilo.

– Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila – ispričala je Dankina majka Ivana.

potraga za Dankom Ilić, Danka Ilić, Bor, nestala, Gorska Služba Spašavanja
FOTO: GORSKA SLUŽNA SPASAVANJA

Prvi put aktiviran „amber alert“

Podsetimo, zbog nestanka Danke Ilić (2) se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan „amber alert“, zvaničnog naziva „Pronađi me“, kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.

potraga, devojčica, Pronađi me
FOTO: PRINTSCREEN PRONAĐI ME

– Danka Ilić, starosti 2 god. nestala oko 13:45h u Boru, smeđe kose, visina 85 cm, nosi maslinastu jaknu, ljubičaste pantalone – pisalo je u SMS poruci koja je stigla građanima Srbije.

Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »