april 21, 2024

TINEJDŽERKA ZBOG DEPILACIJE ZAMALO ZAVRŠILA NA OPERACIONOM STOLU

Pokušala da skine dlake ŠEĆERNOM PASTOM kad se desila NESREĆA

17-godišnjoj studentkinji iz Ajove rečeno je da će doživotno ostati u ožiljcima nakon što je zadobila teške opekotine drugog stepena od moderne metode uklanjanja dlaka.

Alison Bols je hitno prebačena u hitnu pomoć nakon što je opekla kožu na palcu kipućim, rastopljenim šećerom – a kasnije su joj lekari rekli da joj je potrebnO presađivanje kože da bi se popravilo oštećenje.

Ovaj tip depilacije podrazumeva upotrebu lepljive mešavine zagrejanog šećera, vode i limunovog soka. Ovo se nanosi na kožu i otkine, uklanjajući dlake. Metoda jese popularnija poslednjih godina, a zagovornici tvrde da je manje bolna i „prirodnija“ alternativa običnom vrućem vosku i vosku.

Međutim, fanovi su otišli na TikTok da podele svoje „uradi sam“ metode depilacije šećernom pastom, u pokušaju da uštede novac.

Tutorijali koji pokazuju kako da napravite vruću mešavinu šećera i nanesete je na kožu privlače milione pregleda na platformi.

Alison Bols, 17, bila je oduševljena snimcima i odlučila je da to sama isproba u februaru. Njena majka Natali Renken, menadžerka kancelarije, rekla je:

– Alison mi je rekla da je ranije tog dana videla TikTok video o pravljenju šećernog voska. Možete ga koristiti za depilaciju pazuha, nogu i drugih područja. Originalni video se upravo pojavio na njenoj TikTok stranici „za tebe“.

Nije ga tražila, ali nakon što je videla prvi video, potražila je više na TikTok-u, a zatim je uradila neko dalje istraživanje na mreži. Ona je istraživala i svi su rekli isto. Upotrebite jednake delove šećera, meda i vode i prokuvate. Potom ga stavite u staklenu posudu i stavite u frižider na sat ili dva da se brzo ohladi. Zatim ga stavite u mikrotalasnu da se zagreje i učini savitljivim.

Alison je sledila ove korake i dok je mešala šećerni vosak deo je iskočio i otišao na njen palac. Kada je pokušala da ukloni vosak, koža na Alisoninom prstu se ‘ogulila’ i otkrila svetlo ružičasto sirovo meso.

Kasnije u toku dana, na njenom palcu na mestu gde je bila početna opekotina stvorio se neugledan plikovi od tri inča. Odmah sam je odvela u hitnu pomoć – rekla je Natali.

Kada je Alison rekla doktoru šta se dogodilo, rekao je da je gledao TikTok video zapise i objasnio da je stavljanje vrućeg voska u frižider najveća greška.

– Kada je vosak u frižideru samo sat ili dva, ne hladi se ravnomerno, što ostavlja vruće džepove u vosku – rekla je Natali i dodala:

– Kada ga zatim stavite u mikrotalasnu, ovi džepovi će se tada još zagrejati, ali će se ostali delovi voska samo zagrejati što izaziva reakciju sagorevanja koja puca u vruće džepove. Doktor je rekao da su nedelju dana ranije imali još jednu mladu ženu u hitnoj pomoći sa istim povredama.

Lekar je dijagnostikovao Alison tešku opekotinu drugog stepena i objasnio joj je će joj možda trebati presađivanje kože. Verovatno će ostati u ožiljcima za ceo život, dodao je lekar.

Nakon što je lekar previo ranu, Alison je prebačena u specijaliziranu kliniku za opekotine radi daljeg pregleda. Srećom, Alisonin palac je zacelio sam sebe tokom pet nedelja bez potrebe za plastičnom hirurgijom.Ovo nije prvi put da su stručnjaci upozorili na rizike od „uradi sam“ depilacije šećerom.

Godine 2021, specijalista za intimno zdravlje Stefani Tejlor rekla je za britanski onlajn magazin The Tab da može biti veoma teško podići temperaturu na bezbedan nivo, što objašnjava niz povreda.

Sada, Natali apeluje na TikTok da postavi starosna ograničenja na video zapise sa uputstvima za „uradi sam“ kako bi upozorila druge korisnike društvenih medija na potencijalne rizike. TikTok je istakao da sadržaj poput trenda šećernog voska nije jedinstven za TikTok i da je široko dostupan na drugim platformama.

(Kurir.rs/DailyMail/A.G.)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »