april 21, 2024

„MAJKA JE SASLUŠAVANA VIŠE PUTA JER IMA NESLAGANJA U IZJAVAMA“

Evo koje su tri nelogičnosti ključne, a još uvek su nerazjašnjene

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora ušla je u šesti dan, a od nestale devojčice i dalje ni traga ni glasa!

Policija i spasilačke ekipe pretražuju svaki pedalj terena u krugu od 10 kvadratnih kilometara oko mesta gde Dankina majka Ivana Ilić tvrdi da je dete nestalo, a prema rečima sagovornika Kurira, sledeći korak istražnih organa trebalo bi da bude provera svih graničnih prelaza!

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i član borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkomanije, kaže za Kurir da je prošlo već mnogo vremena otkad je dvogodišnja Danka Ilić nestala.- Ona nije mogla sama da ode, to je činjenica.

Najbliži granični prelaz je na samo 30 minuta od Banjskog polja i zato bi trebalo detaljno proveriti svakoga ko je prešao granicu od trenutka detetovog nestanka pa nadalje, i to u oba smera.Tiha otmica

Nicović objašnjava da je trgovina decom Dankinih godina u velikoj ekspanziji u svetu!

– Zbog svega toga bi naredni korak istražnih organa morao da bude provera graničnih prelaza. Ako je dete, kako se pretpostavlja, nestalo u tišini, to bi značilo samo ili da je oteto na profesionalan način ili da svedoci samog nestanka imaju neka saznanja – kaže Nicović za Kurir.

Prema njegovim rečima, osim provere graničnih prelaza, trebalo bi nastaviti sa ispitivanjem članova porodice i na taj način pokušati da se dođe do prave istine.

– Pretraga terena oko mesta nestanka sada je, nažalost, gubljenje vremena i resursa. Posle ovoliko vremena šanse su gotovo nikakve da se dete nalazi na tom području. Pregledan je svaki pedalj i rezultata nema, zato treba menjati smer istrage – kaže naš sagovornik.

Dejan Radenković, kriminolog i bivši pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije, kaže za Kurir da su, nažalost, za dalju istragu ključne stvari koje su zasad nejasne.

– Policija je odmah po nestanku devojčice preduzela sve radnje, brzo i efikasno pretražujući teren i ispitujući sve osobe koje bi mogle da pomognu da se do istine dođe.

Teren je pretražen detaljno i sada se intenzivnije prelazi na drugi pravac istrage, a to je ispitivanje svih iz Dankine porodice, prvenstveno majke, koja je jedini svedok i koja je prijavila nestanak – kaže nam Radenković.

On objašnjava da je potrebno ispitati sve okolnosti u vezi s porodicom devojčice.- Vrlo je važno da se utvrde odnosi unutar zajednice, odnosi van nje i sve što bi moglo da bude od pomoći u istrazi.

Detaljna provera izjava majke je veoma važna jer samo ona može da da neke odgovore.

Neslaganja u istraziPrema njegovim rečima, u izjavama Ivane Ilić ipak postoje neslaganja, koja bi trebalo da se provere.

Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »