februar 24, 2024

Zašto je Zvezda dovela baš Nasera iz Bazela?

Crvena zvezda je ovog leta ostala bez dva štopera, a radi se o momcima koji su bili veliki projekat kluba – Strahinja Eraković i Stefan Leković su napustili Marakanu za veliki novac, a uprava zajedno sa Barakom Baharom je dovela zamenu i to u vidu defanzivca iz Bazela.

Naser Điga, sad već bivši fudbaler švajcarskog Bazela dolazi prvo na Marakanu u vidu jednogodišnje pozajmice, ali sa pravom otkupa ukoliko crveno-beli procene da se momak iz Burkine Faso pokazao onako kako se očekuje.

Otišao je Strahinja Eraković, posle njega i Stefan Leković koji ipak nije bio u planovima Baraka Bahara. S obzirom na to da trener iz Izraela ima trogodišnji ugovor, prodaja je bila jedina opcija, naročito što je mladi defanzivac na ceni, a ima manje od 20 godina.

Jedan od glavnih razloga dolaska Đige na Marakanu je grupna fazea Lige šampiona koja zahteva – brzinu. Kako je Sportal iz pouzdanih izvora sa Marakane saznao, upravo je to apostrofirao Bahar kao želju da njegovi štoperi ne budu laka meta brzonogim napadačima, naročito iz Sitija i Lajpciga.

Druga stvar je ta što je ovaj momak po ukusu trenera, a nije bilo potrebe zadržavati Lekovića koji se bolje snalazi u zonskoj odbrani, a ne trci sa napadačima. Bahar je jasno „nacrtao“ kako želi da izgleda njegov tim, a još ranije je sam govorio da će samo Terziu, Mrkeli i upravi govoriti šta mu je potrebno.

Izvor Blic

Translate »