april 15, 2024

STRAŠNA TRAGEDIJA! DVA SRBINA PRONAĐENA MRTVA NA ALPIMA

Pali tokom planinarenja sa 1.600 metara!

Policija je u utorak na području planine Triglav u Julijskim Alpima, severozapad, pronašla dvojicu mrtvih muškaraca, oba državljanina Srbije, saopštila je Policijska uprava Kranj.

Okolnosti ukazuju na planinsku nesreću, upala je u dubinu prilikom penjanja, objasnili su u Policijskoj upravi Kranj. Prema njihovim rečima, preminuli su prijavljen kao nestali u inostranstvu, a policija je u nedelju pokrenula akciju spasavanja.

U akciji spasavanja uz policajce i policijski helikopter učestvovali su i pripadnici Gorske službe spasavanja. Spasioci su preminulog pronašli ispod slovenačkog pravca ka Triglavu, rekao je Delu predsednik Gorskog saveza spasavanja Slovenije Gregor Dolinar.

Tražili su ih od subote, ali je potraga dugo trajala, pošto su spasioci pretražili veliku površinu, pošto nisu znali gde su nestale dve osobe. Dvojica penjača su se penjala zajedno, navodi Delo.

Planinari su starosti 33 i 42 godine, obojica su državljani SrbijePU Kranj saopštila je da je policija nastavila u ponedeljak započetu akciju potrage za stranim planinarima, koji su u subotu ujutro otišli na Triglav.

Prema informacijama kojima raspolažu, dvojica planinara pala su u dubinu penjući se Slovenskim pravcem u severnoj steni Triglava, na nadmorskoj visini od preko 1.600 metara, i od teških povreda preminula na licu mesta.

Njihova tela je danas oko 10 časova pronašla posada policijskog helikoptera tokom sistematskog pregleda terena.

Kurir.rs/STA/Slovenskenovice/Preneo: P. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »