februar 21, 2024

„Srbijo, budi ponosna!“

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti izneo je utiske posle plasmana u finale Evropskog prvenstva, gde će naša selekcija igrati za titulu evropskog šampiona protiv Turske.

Nije baš sve išlo kako treba u polufinalu protiv Holandije, ali je Srbija uspela da slavi na krilima sjajne Tijane Bošković koja je imala 29 poena, dok je igrom dirigovala Maja Ognjenović i pored virusa i prehlade, koji su je mučili.

Srbija je pobedila rezultatom 3:1, po setovima 25:21, 15:25, 25:22, 25:21.

Utiske posle meča izneo je Đovani Gvideti.

  • Veoma sam ponosan zbog onoga što je tim uradio danas. Ponavljam ono što sam rekao više puta. Pobedili smo sa 14 igrača, zato što su svi danas na terenu uradili veliki posao. Nije bio lak dan. Probudili smo se i odmah trenirali, ali bez Maje i Aleks, koje su bile bolesne, pa sam morao da promenim nešto. Igrali smo protiv Holandije, sjajnog tima, a mi nismo igrali baš dobro, nismo imali sjajan dan, ali smo ostvarili veliku pobedu, započinje Gvideti i nastavlja:
  • Volim što nismo odustajali, što smo verovali i to je veliki kvalitet tima. Rekao sam im u svlačionici, ne moram da vam kažem kako da igrate, vi znate kako se igraju ovakvi mečevi i to su pokazale, kako se igraju ovakvi mečevi.

„Verujem da ćemo osvojiti još jedno zlato za Srbiju!“ Tijana Bošković puca od samopouzdanja posle plasmana u finale EP
Sada sledi Turska. Da li je možda više priželjkivao Italiju?

  • Da smo igrali protiv Italije, sve bi bilo 50/50, takve bi bile šanse, ali protiv Turske je 80/20, zbog dvorane, stadiona i navijača Turske, videli ste koliko ih je i koliko su glasni, igraćemo u Istanbulu. Turska je jak tim, biće dobar meč i težak meč i srećan sam što ću igrati finale na klupi Srbije, a Srbija mora da bude ponosna na ovaj tim jer svake godine igraju finale. Niko nema takav kvalitet kao Srbija, kaže Gvideti.

Biće to duel sa Santarelijem.

  • Mislim da su treneri dirigenti jednog orkestra. Muziku će praviti odbojkašice Srbije i Turske, rekao je Gvideti.

Jelena Nikolić u Serviranju: Zavolela sam odbojku gledajući muškarce, a danas su uzori Tijana, Maja, Jovana…

Izvor Blic

Translate »