april 21, 2024

POČELO NOVO SUĐENJE DEČAKU UBICI I RODITELJIMA

Postupak pokrenula porodica učenika ranjenog u Ribnikaru

U Višem sudu u Beogradu danas je počeo treći parnični postak protiv dečaka ubice iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar i njegovih roditelja i to po tužbi koju su podneli roditelji dečaka J. D. koji je u masakru bio ranjen.

Vladimir Popović punomoćnik ranjenog dečaka i njegove porodice, predložio je danas na pripremnom ročištu, da tokom parničnog postupka budu saslušani roditelji ranjenog dečaka, kao i njegovo veštačenje pred komisijom veštaka ortopeda, traumatologa i neuropsihijatra na okolnosti umanjenja opšte životne sposobnosti.

– Takođe je predloženo veštačenje dečaka ubice na okolnost da li je tog dana bio sposoban za rasuđivanje – navodi sagovornik Kurira.

Advokat Popović je istakao da se protivi prekidu ovog parničnog postupka, smatrajući da je utvrđena odgovornost roditelja jer su ga obučavali da rukuje oružjem.

Mesto zločina
MESTO ZLOČINAFOTO: NENAD KOSTIĆ

Punomoćnica tužrnih dečaka ubice i njegovih roditelja Marina Ivelja se složila sa predlogom da se uradi veštačenje maloletnig ubice, dok je zatražila da sud pribavi izveštaj Centra za socijalni rad na okolnosti o odnosima u porodici, odnosno da li je reč o problematičnoj porodici.

Predložila je i zapisnik o disciplinskoj odgovornosti pedagoga, psihologa, sekretara i direktorke škole kritičnom prilikom, kao i da se pribavi snimak iz streljene koji dokazuje, kako tvrdi Ivelja, da je maloletnika prvi put u streljni obučavao instruktor, a ne otac.

Podsetimo, otac dečaka ubice kom se u ponedeljak nastavlja suđenje pred istim sudom, iznoseći svoju odbranu, prema nezvaničnim informacijama je tokom izlaganja pokušao krivicu da svali na instruktora u streljani, tvrdeći da ga je on a ne otac učio da puca.

Ivelja je predložila i elektronski dnevnik maloletnika koji je počinio zločin, prepiske između njega i razredne nakon ekskurzije.

Sanja Gunjić zastupnik tužene škole i zamenik državnog pravobranioca, je predložila da se salsuša svedok ispred ustanove koja vrši nadzor obezbeđenja škole, kao i saslušanje zaposlenih koji su tog 3. maja bili prisutni. Sledeće pripremno ročište zakazano je za 31. maj, kada će sudija odlučiti o predloženim dokazima i zaključiti pripremno ročište.

Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »