februar 21, 2024

Od Skupštine prave cirkus!

Viču, zvižde, mašu, opkolili premijerku i ministre!

BEOGRAD – Deo poslanika opozicije, koji čine tek osminu aktuelnog saziva Skupštine Srbije, njih ukupno 38, blokirao je danas rad parlamenta kojem je na dnevnom redu imao rebalans budžeta u okviru kog treba da bude usvojena odluka o povećanju penzija penzionerima, ali i isplata jednokratne novčane pomoći majkama čija su deca rođena posle novembra 2006. godine.

Poslanici dela opozicije nedoraslim nezrelim i nedoraslim ponašanjem blokirali su rad važne sednice.

Orlić: Sramota kakvu ova Skupština nije videla

Sramota kakvu ova Skupština nije videla… To je vaša bruka i sramota, siledžije obične… Eno, Marinika Tepić šutira klupu, uništava državnu imovinu, rekao je šef parlamenta Vladimir Orlić koji je opisivao šta se dešava u sali pa rekao da je poslanica Tepić donela nekakvu klepetušu. Pozvao je građane da vide ovu bruku i sramotu, te čuju šta radi Srđan Milivojević u Skupštini koji ne da da penzioneri dobiju povećanje, a majke i samohrani očevi pare za svoju decu, rekao je šef parlamenta čudeći se divljanju u sali Narodne skupštine.

  • Duvate tu u pištaljke kao nesazreli, pravite cirkus, puštate muziku dok poslanik govori o lečenju bolesne dece… Bruko, jedna, bruko i sramoto i Marinika koja i dalje lupa tamo, pokušava da razori klupu… Svaka vam čast, sigurno su ponosni svi na vas koji vas poznaju…. I Rakićka koja duva tamo – rekao je Orlić pa upitao: A šta imate protiv lečenja dece… A jel vam aplaudira Kurti, Lazoviću? On vam je idol…

Samo što je predsednik Skupštine Vladimir Orlić tražio izjašnjavanje poslanika o hitnoj sednici, poslanici dela opozicije izašli su iz svojih klupa uz viku, zviždanje iz pištaljki i transparente, te doslovno opkolili premijerku Anu Brnabić i ministre njene vlade, koji predstavljaju predlog rebalansa budžeta kojim se predviđaju dve najvažnije stavke – povećanje penzija i isplata jednokratne novčane pomoći majkama i samohranim očevima dece do 16 godina.

Pročitajte još: JEZIVA NESREĆA NA AUTO-PUTU

Evo da vide građani Srbije kako Milivojević brani da penzioneri dobiju povećanje a majke pare – rekao je predsednik parlamenta Orlić pošto je u Skupštini počela nesnosna buka, urlanje i vika koja se nastavila i kada je predsednica Vlade Srbije Brnabić uzela reč i počela da obrazlaže rebalans budžeta, kao i predlog za imenovanje novog ministra privrede Slobodana Cvetkovića

Brnabić: Ja sebe čujem, vi samo nastavite da vičete

Premijerka Brnabić je tokom cirkusa i bahaćenja jedva osmine ukupnog broja poslanika u Skupštini nastavila bez prekida da obrazlaže predlog rebalansa ali i predlog imenovanja novog ministra privrede. U jednom trenutku je zastala i delu opozicije koju pravi džumbus po sali rekla sledeće: Ja sebe čujem, vi samo nastavite da vičete…, posle čega je nastavila sa izlaganjem čiji je značajan deo posvetila važnosti izložbe EXPO 2027, za koju je Beograd dobio organizaciju. Ona je naglasila ekonomski element te izložbe, stavivši u prvi plan zaradu koju bismo od Expa mogli imati, a u tom smislu pomenula je sumu veću od milijardu evra.

Izvor Kurir

Translate »