februar 21, 2024

Nemački gigant proglasio bankrot

Nemački gigant proglasio bankrot posle 123 godine rada, zatvara lokale, radnici na ulici.

Renomirani nemački modni lanac Rupsamen prinuđen je da zatvori više poslovnica širom zemlje.

Kompanija je u septembru 2023. godine morala da podnese hitan zahtev za bankrot i od tada intenzivno traži nove investitore, međutim, za sada nema uspeha.

Direktor Markus Vorvolt sada planira da pronađe „nezavisno rešenje“ i prema navodima nemačkih medija namerava da preuzme celu grupu. To bi moglo da bude moguće prenosom restrukturiranja na novu pravnu osobu ili kroz stečajni postupak.

Na taj način bi se u Rupsamenu moglo sačuvati do 100 radnih mesta.

Uštede su neizbežne prilikom restrukturiranja tako da će najpre biti smanjen broj prodavnica i radnika u Augzburgu, a katanac će do kraja januara biti stavljen i na radnje u Vajlhajmu, Ajhahu, Šrobenhauzenu i Fridbergu.

Ostaće otvoreno samo sedište u Augzburgu i još sedam poslovnica.

Vorvolt naglašava da „trenutna situacija u maloprodaji i promene potrošačkih navika“ modnom lancu Rupsamen nisu ostavile drugog izbora.

Modna kuća Rupsamen osnovana je 1900. godine u Augsburgu i sve vreme se nalazi na istoj adresi. Jedna je od najvećih modnih kuća u Bavarskoj.

Tekstilni gigant Primark, podsetimo, takođe je primoran da zatvori više prodajnih mesta širom zemlje zbog krize u poslovanju. Primark se već neko vreme bori sa finansijskim gubicima u Nemačkoj.

Izvor: (Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko)

Translate »